Doornbos voorspelt dominant Honda: 'Volgend seizoen gaat het anders zijn, let maar op' Formule 1

Doornbos voorspelt dominant Honda: 'Volgend seizoen gaat het anders zijn, let maar op'

Door Christian Moerman 20 november 2019 | 10:03


Robert Doornbos heeft wederom een uitstekende analyse afgeleverd op Youtube. De oud Formule 1-coureur had door de hectische race genoeg om over na te praten. Toch heeft hij bepaalde onderwerpen uitgelicht. Max Verstappen, Lewis Hamilton en Honda speelden de hoofdrol in Brazilië.

'In Brazilië zagen we een terechte en dominante winnaar maar ook een dominante teamprestatie van Red Bull. Mooi om te zien is dat Verstappen ook meteen zijn team bedankt. Hij beseft zich goed dat én de pitstops én de strategie waanzinnig waren', zo opent Doornbos. Hij prijst Red Bull voor het uitstekende ingrijpen tijdens de race.

Mercedes en Red Bull vechten het strategisch uit

Mercedes poogde op strategisch gebied een voordeel te halen en slaagde hier tijdens de eerste pitstop ook in. Red Bull was echter wakker en reageerde gepast: 'Red Bull counterde meteen op de undercut. Het nadeel voor Max was de lengte van het circuit. Omdat het circuit zo kort is, kwam hij Kubica al tegen bij zijn in-lap. Hij kon dus iets minder hard de pitstraat in rijden en ook bij het uitkomen kostte de Pool hem tijd.'

'Tijdens de safety car kwam de magische call van Henna (Schmitz - senior strateeg bij Red Bull, red.) om Max binnen te halen en toch op de soft band te zetten. Verstappen sloot aan achter Lewis en bij de herstart kreeg Max een gratis slipstream. Buitenom kwam hij erlangs, daarachter gebeurde bij Albon en Vettel precies hetzelfde', vervolgt de Ziggo Sport-analist.

Hamilton en Albon in gevecht

Het is voor Doornbos duidelijk wie er schuldig was in het gevecht tussen Alexander Albon en Hamilton: 'De zesvoudig wereldkampioen maakte een domme keuze. Hij probeerde het in bocht tien, daar kan je gewoon niet inhalen. Beide mannen konden doorrijden maar Albon werd een podiumplek door de neus geboord, erg sneu.'

Gaat Honda kampioenschapsmateriaal leveren?

'In het verleden zou je zeggen, een Mercedes-motor tegenover de Toro Rosso-Honda, easy! Een dragrace naar de finish, de heuvel op. Maar Gasly hield hem gewoon bij, met een tweede plek als resultaat. Het is Honda dat gestaag updates uitvoert en naast kracht ook betrouwbaarheid wint. Honda met twee auto's op het podium, petje af', de Japanners hebben veel vooruitgang geboekt.

'Lewis was in Brazilië angstig terwijl hij de titel al binnen had en de dominante man was dit seizoen. Volgend seizoen gaat het anders zijn, let maar op', zo luidt de conclusie van Doornbos, die verwacht dat Red Bull volgend jaar een serieuze gooi kan doen naar het wereldkampioenschap. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws