Brawn spreekt uit ervaring: 'Belooft een uitstekend seizoen voor Red Bull én Honda' Formule 1

Brawn spreekt uit ervaring: 'Belooft een uitstekend seizoen voor Red Bull én Honda'

Door Christian Moerman 19 november 2019 | 21:31


Ross Brawn wordt als grootheid binnen de Formule 1 gezien. De voormalig technisch directeur van Ferrari begon zijn loopbaan bij Williams en is het meesterbrein achter het momenteel dominante Mercedes. Brawn denkt dat Max Verstappen in Brazilië verreweg de sterkste coureur was.

Red Bull wist de sterkste bolide op het circuit te zetten, dat is duidelijk: 'Maar Max was ook het sterkst', denkt de Brit. 'Hij verkeerde in uitstekende vorm. Er was van terughoudendheid geen sprake bij de Nederlander, hij vertrouwde op zijn team en zijn strategen.'

'Hij had een buitengewoon tempo en reed met kracht en precisie. Deze overwinning was echter voor een groter deel te danken aan Red Bull, zij leidden het veld in Brazilië', vervolgt de voormalig eigenaar van Brawn GP, waar Jenson Button in 2009 een wereldkampioenschap mee won, voordat het team opgekocht werd door Mercedes.

Brawn verwacht sterk Red Bull in 2020

'Red Bull lijkt het gat te dicht te hebben. Sterker nog, ze waren op Interlagos competitiever dan Mercedes en Ferrari. Er staat nog één race op de kalender, maar voor 2020 belooft dit resultaat een uitstekend seizoen voor Red Bull én voor Honda', concludeert Brawn volgens Motorsport week. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws