Horner ziet Gasly nog steeds als Red Bull-kandidaat: 'Daarom hebben we hem gehouden' Formule 1

Horner ziet Gasly nog steeds als Red Bull-kandidaat: 'Daarom hebben we hem gehouden'

Door Christian Moerman 21 november 2019 | 10:19


Pierre Gasly heeft zich in Brazilië van zijn beste kant laten zien. Ook Red Bull-teambaas Christian Horner is dit niet ontgaan. De Brit denkt dat ondanks dat de Fransman het veld moest ruimen voor Alexander Albon halverwege het seizoen van 2019, hij een potentiële kandidaat voor Red Bull zal blijven.

'Als we dit niet dachten, dan hadden we zijn contract al enige tijd geleden door midden gescheurd. Het mag duidelijk zijn dat we nog steeds in zijn talent geloven, daarom hebben we hem binnen ons programma gehouden', aldus Horner volgens RACER. Gasly heeft sinds zijn demotie naar Toro Rosso regelmatig punten gereden en hij lijkt bij het juniorenteam beter in zijn vel te zitten.

Nadat hij weer voor Toro Rosso mocht gaan rijden had de voormalig teamgenoot van Max Verstappen twee opties: 'Hij kon gedeprimeerd het seizoen uitzitten of dankbaar zijn voor het feit dat hij nog steeds in de Formule 1 rijdt en dat Red Bull nog vertrouwen in hem heeft. Hij heeft dat laatste gedaan. Hij heeft het omarmd en het is daardoor niet tussen zijn oren gaan zitten.'

Horner verwacht opluchting bij Gasly

'Ik denk dat het misschien wel opluchtend was voor hem zelfs, de druk nam alleen maar toe. Hij startte het seizoen met twee crashes (tijdens de testdagen in Barcelona, red.) en daarna heeft hij zware races gekend. Ik denk dat het wegnemen van de druk een goede stap gezet is en zijn zelfvertrouwen bij Toro Rosso is mooi om te zien', concludeert Horner. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws