Update | Russell racet in Abu Dhabi, doet geheimzinnig over klachten Formule 1

Update | Russell racet in Abu Dhabi, doet geheimzinnig over klachten

Door Sam Koster 29 november 2019 | 16:32


George Russell voelt zich in Abu Dhabi niet fit, schrijft Motorsport.com. Deelname van de Brit aan de kwalificatie en race is onzeker.

Russell heeft zijn laatste race van 2019 wellicht in Brazilië al gereden. De enige puntloze coureur van dit seizoen voelt zich niet fit. Na een medische keuring is de Brit van start gegaan in de eerste vrije training, maar deelname aan de rest van het weekend is nog onzeker.

Voor het geval dat de rookie wegens zijn gezondheidsklachten afhaakt in de loop van het weekend, heeft Williams oud-coureur Sergey Sirotkin op standby staan. Reden dat Nicholas Latifi niet een race eerder van start mag gaan in een Grand Prix, is dat de Canadees zijn superlicentie nog niet heeft.

Sirotkin springt uiterlijk in kwalificatie bij

Mocht Russell besluiten niet van start te gaan in de race, dan moet dat besluit uiterlijk zaterdagmorgen vallen. Coureurs die aan de kwalificatie hebben deelgenomen, mogen namelijk niet meer vervangen worden. In dat geval zal de Rus Sirotkin dus eenmalig terugkeren na een jaar afwezigheid.

Update 29-11 16:32 | Russell racet in Abu Dhabi, doet geheimzinnig over klachten

Sergey Sirotkin zal dit weekend niet in actie komen voor Williams. De Rus stond paraat voor het geval dat George Russell niet fit genoeg zou zijn. Motorsportweek meldt dat de rookie zich echter goed genoeg voelt om de rest van het raceweekend actief te zijn, al is daarmee wel alles gezegd.

'Ik voel me niet geweldig,' aldus Russell. 'Maar ik voel me goed genoeg om te racen, en dat is nu het belangrijkst,' vervolgt de Williams-rijder. Opmerkelijk is dat hij naar eigen zeggen niet ziek is. Wat er dan wel aan scheelt, wil de Brit niet kwijt. 'Daar wijd ik later nog wel eens over uit,' zegt Russell. 'Dit is daar niet het geschikte moment voor, de topprioriteit is om nu aan mezelf te denken,' aldus de rookie. (Foto: Williams F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws