Pirelli schept onzekerheid over banden voor 2020, nog steeds geen bevestiging Formule 1

Pirelli schept onzekerheid over banden voor 2020, nog steeds geen bevestiging

Door Sam Koster 29 november 2019 | 13:50


De teams in de Formule 1 zijn niet te spreken over het uitblijven van een beslissing over de banden voor komend jaar, schrijft Autosport. Na veel negatieve feedback herover, is het gebruik van de nieuwe banden op de helling gekomen.

In de eerste vrije training van de Amerikaanse Grand Prix kreeg elke coureur de mogelijkheid om de nieuwe banden te testen. Op deze 2020-compound bleken de coureurs echter erg weinig grip te hebben. Daardoor wordt nu in overweging genomen om de huidige bandensets ook in 2020 te gebruiken. Een beslissing is hierower echter nog niet genomen door Pirelli.

Deze beslissing wordt normaliter uiterlijk op 1 september genomen. Reden dat de beslissing zo belangrijk is, is dat het verloop tussen de wang en het loopvlak van de 2020-banden anders is, en teams moeten weten op basis van welke banden zij hun auto's bouwen. 'De deadline van 1 september is met een reden ingesteld,' zegt teambaas Otmar Szafnauer van Racing Point.

FIA bereid tot behoud huidige Pirelli-banden

Szafnauer vreest dat de onduidelijkheid de topteams een extra voordeel zal opleveren. 'Helaas kunnen wij als klein team minder anticiperen op plotse veranderingen,' stelt de teambaas. Guenther Steiner van Haas is juist blij dat eerst nog een bandentest volgt daags na de race in Abu Dhabi. 'Na één vrije training een conclusie trekken zou niet goed zijn geweest,' aldus de Italiaan.

Mochten de 2020-banden tijdens de bandentests weer tegenvallen, dan is de FIA bereid om voor volgend jaar de huidige banden te behouden. Daarvoor moeten dan in een stemming minimaal zeven teams akkoord gaan met behoud van de huidige banden.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws