Horner verklaart waarom Honda maar één jaar bijtekent: 'Heeft met regelementen te maken' Formule 1

Horner verklaart waarom Honda maar één jaar bijtekent: 'Heeft met regelementen te maken'

Door Sam Koster 29 november 2019 | 14:27


Honda en Red Bull Racing verlengen eerder deze week hun samenwerking met een jaar. Tegenover Sky Sports vertelt Christian Horner waarom er niet voor langer is bijgetekend.

Allereerst wil Horner benadrukken dat Red Bull erg tevreden is over de Japanse motorleverancier. 'Het is echt geweldig dat Honda zich nog een jaar aan ons toewijdt,' stelt Horner. 'We gaan nu dus minimaal nog twee jaar samenwerken,' rekent de teambaas voor.

Met een aantal raceoverwinningen en een prettige sfeer tussen Red Bull en Honda, rijst de vraag waarom er dan maar voor één jaar is bijgetekend. Dat betekent echter niet dat verlengen tot 2022 of nog later niet tot de mogelijkheden behoort. Horner bevestigt zelfs dat daar ook al over onderhandelt wordt.

Dat daar nog geen akkoord over is, heeft te maken met de regelveranderingen die eraan zitten te komen vanaf 2021. Onder meer wordt de aerodynamica van de auto's versimpeld, maar er komt ook een budgetplafond. Daarnaast zijn er ook ideeën over een verbod op het doorontwikkelen van de krachtbron.

Honda wil effect 2021-regels afwachten

'Krachtbronnen zijn heel erg duur, dus iedereen wil dat er wordt gesneden in de kosten,' aldus Horner. 'Honda wil simpelweg deze regelementen afwachten,' stelt de Brit. Mocht onder de nieuwe regelementen de samenwerking goed en succesvol blijven, dan is er vooralsnog geen reden om na 2021 de samenwerking Red Bull-Honda te zien stoppen. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws