Binotto: 'Ferrari brengt aanpak crash Vettel en Leclerc niet naar buiten' Formule 1

Binotto: 'Ferrari brengt aanpak crash Vettel en Leclerc niet naar buiten'

Door Joshua Jacobs 29 november 2019 | 15:44


Waar we onlangs schreven over de beslissing van Mattia Binotto en Ferrari om haar rijders eens goed de wacht aan te zeggen, houdt teambaas nu naar de buitenwereld zijn kaken stijf op elkaar. Deze affaire is een interne aangelegenheid, vindt de teambaas.

Uiteraard was de crash in Brazilië nog altijd het gesprek van de dag, waarbij de coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc elkaar uit de wedstrijd reden en het team een goed resultaat kostten. Tijdens en na de wedstrijd werd aan geen van beiden een straf uitgedeeld, wat insinueerde dat het een raceongeluk betrof.

Op de beelden was te zien hoe Vettel richting zijn teamgenoot stuurde om hem uit zijn verdediging te drukken, maar alsnog geeft de teambaas niet thuis tegenover onder meer Motorsport.com: 'Hier krijg je geen antwoord op. Dit is iets wat we intern bespreken en houden. Het zijn allebei erg goede rijders, die weten wat ze moeten doen. Het is pech dat dit is gebeurd', verklaart de Italiaan.

Lees meer: Vettel en Leclerc skypen voor vrede: 'We moeten nog een jaar met elkaar door'

'Moet één rijder meer schuld krijgen dan de ander? Ik denk dat dat niet belangrijk is. Misschien was het deze keer Sebastian, de volgende keer misschien Charles. Ze vechten en kunnen fouten maken. Het is belangrijk dat de volgende keer dit niet nog een keer gebeurt, en dat we moeten begrijpen waarom dit precies gebeurt.'

Onderhand is Binotto klaar met het gesprek. Wel suggereert hij dat de rijders het niet met elkaar eens zijn over de oorzaak van de crash. Onder meer spreekt Binotto over 'verschillende versies' die de coureurs hebben. Maar bovenal heeft hij het team voor ogen wat onder de crash te lijden had. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws