Update II | Ferrari nam initiatief voor gesprek met Hamilton Formule 1

Update II | Ferrari nam initiatief voor gesprek met Hamilton

Door Christian Moerman 02 december 2019 | 15:23


Lewis Hamilton heeft na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi een cryptisch antwoord gegeven op de vraag of hij met Ferrari in gesprek is. Na 2020 komt de Mercedes-coureur weer op de markt en vrijwel alle Formule 1-teams zouden de Brit graag tekenen.

'Ik vind Mercedes fantastisch, dit is geen keuze die ik makkelijk maak. Het is voor mij belangrijk om goed na te denken over wat ik in de laatste fase van mijn carriere wil doen', zo opent Hamilton volgens BBC.

Er werd aan Hamilton gevraagd of hij al een ontmoeting met Ferrari-CEO John Elkann heeft gehad. Zijn reactie is bijzonder geheimzinnig: 'Wat er achter gesloten deuren gebeurt is altijd privé, ongeacht met wie deze ontmoetingen zijn.'

Hamilton wil blijven winnen

Of het nou bij Ferrari of Mercedes is, Hamilton wil blijven winnen. Het lijkt alsof het hem vroeger veel deed, maar dat de loyaliteit die hij naar Mercedes getoond heeft niet grenzeloos is: 'Ik heb heel lang geen andere opties overwogen, maar ik wil blijven winnen. Ik kan nog niet zeggen wat er gaat gebeuren.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Update 10:35u | Leclerc zou Hamilton verwelkomen als teamgenoot: 'Natuurlijk'

Hoewel Lewis Hamilton na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi niet wilde ingaan op de geruchten rondom hem en Ferrari, had Charles Leclerc daar geen moeite mee. 

Leclerc stond samen met Hamilton op het podium en werd na afloop tijdens de persconferentie gevraagd of hij Hamilton zou verwelkomen mocht hij in 2021 naar het team van Ferrari komen. 

'Ja, natuurlijk. Uiteindelijk rijden we in de Formule 1 omdat we willen vechten met de beste coureurs. Ik heb de grote kans gehad om dit jaar Seb (Vettel) als teamgenoot te hebben; een viervoudig wereldkampioen. En ik heb veel van hem geleerd. Je kan altijd veel leren van dit soort kampioenen. Dus ja, natuurlijk.'

Update II 15.20u | Hamilton laat toekomst bij Mercedes van Wolff afhangen

De geruchten rondom de toekomst van Lewis Hamilton blijven aanhouden en ook de coureur zelf houdt deze in stand. Hoewel hij zijn woorden zorgvuldig uitkiest als hem wordt gevraagd om te reageren op een eventuele overstap naar Ferrari, laat hij in gesprek met Auto Motor und Sport toch wat los. 

Volgens de Duitse site heeft Ferrari het initiatief genomen voor het gesprek dat plaats vond tussen Hamilton en Ferrari-CEO John Elkann. AMS noemt het slim om naar de CEO van concurrent te gaan luisteren. 'Luisteren naar de visie van de concurrent kost niks'. 

'Jarenlang heb ik niet nagedacht over andere opties. Wij hebben een doel nagestreefd, streven dat nog steeds na en eerlijk gezegd zie ik niet veel dat dat pad zou kunnen verstoren. Maar het kan nog steeds geen kwaad om van gedachten te veranderen. Ik zit in de laatste fasen van mijn carrière. Daarom zou het niet verstandig zijn om je zorgen te maken.'

Hamilton koppelt zijn toekomst bij Mercedes dan ook aan de toekomst van zijn teambaas Toto Wolff. 'Ik weet dat Toto ook een beslissing moet nemen over zijn toekomst. Daarom zal ik afwachten hoe hij beslist.' 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws