Marko stelt winnen kampioenschap als doel 2020: 'Het moet ons jaar worden' Formule 1

Marko stelt winnen kampioenschap als doel 2020: 'Het moet ons jaar worden'

Door Sam Koster 02 december 2019 | 10:04


Helmut Marko kijkt met een optimistische blik vooruit en stelt hoge doelen voor Red Bull Racing. Volgend jaar moeten er titels komen, zegt hij tegen Formule1.nl.

Marko erkent dat het meest gehoorde kritiekpunt over Red Bull, dat het niet vanaf het begin vooraan meedeed, terecht is. 'We hadden de auto niet, en ook de motor was nog niet optimaal,' zegt Marko hierover.

Keerpunt was echter de race in het thuisland van de Red Bull-adviseur. 'In Oostenrijk kwamen we met een nieuwe voorvleugel, die deed het perfect,' herinnert Marko zich. 'Sindsdien hadden we een auto die op veel circuits had kunnen winnen,' vervolgt hij.

Red Bull moet met Honda kampioen 2020 worden

Voor 2020 is Marko vol goede moed. 'We zien het nieuwe seizoen zeer positief tegemoet,' stelt de Oostenrijker. De goede prestaties van de Honda-motoren dragen daar ook aan bij. 'We weten van Honda wat ze ons hebben beloofd, en tot nog toe hebben ze steeds geleverd'. 

In de verwachting dat de Japanners dat blijven doen, stelt Marko zich tot doel dat Red Bull voor het eerst sinds 2013 weer titels wint in 2020. 'Mercedes is weliswaar favoriet, maar toch moet het ons jaar gaan worden,' stelt de Red Bull-adviseur gedreven. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws