Palmer over slotrace 2019: 'Hoogtepunt van de race was mijn broodje tonijn' Formule 1

Palmer over slotrace 2019: 'Hoogtepunt van de race was mijn broodje tonijn'

Door Sam Koster 02 december 2019 | 11:47


Jolyon Palmer vindt het jammer dat het seizoen met een relatief saaie race is geëindigd. Het liet zien dat DRS een noodzakelijk kwaad is, zegt hij in de Chequered Flag Podcast van de BBC.

De Brit vindt het jammer dat 2019, dat een aantal erg spannende races kende, met een weinig vermakelijke race is geëindigd. 'Het beste eraan was m'n broodje tonijn,' klaagt de Brit. 'Hamilton werd eerste en Verstappen tweede. Dat is wel de samenvatting van de race,' gaat Palmer verder.

Wat daar aan bijdroeg, is het tijdelijk wegvallen van het DRS-systeem. Gevolg was dat er bijna niet werd ingehaald, en Valtteri Bottas zelfs niet dichter bij Nico Hulkenberg kon komen. Palmer pleit dan ook voor behoud van het systeem, zij het als noodzakelijk kwaad.

Zonder DRS geen gevechten vooraan

'Wat je wilt zien in de race is dat er vooraan met elkaar gevochten wordt,' aldus Palmer. Dat ziet de Renault-coureur echter niet gebeuren als alle achtervleugels dicht blijven. 'Als topteams dan ook nog op dezelfde strategie zitten, gebeurd er al helemaal niks,' zegt Palmer. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws