Verbouwing Zandvoort vordert, waarschijnlijk half februari afgerond Formule 1

Verbouwing Zandvoort vordert, waarschijnlijk half februari afgerond

Door Sam Koster 02 december 2019 | 12:35


De verbouwing van het circuit in Zandvoort loopt op schema. De verwachting is dat de werkzaamheden in februari afgerond zullen worden, meldt de NOS.

'Het een en ander moet nog wel gebeuren,' zegt directeur Robert van Overdijk maandag tijdens de presentatie van de verbouwingsplannen met het circuit. De gestelde deadline voor de verbouwingen is half februari. 'Dan kunnen we vanaf april het evenement gaan opzetten,' heeft Van Overdijk ingepland.

Als die verbouwing erop zit, is het de bedoeling dat er een Formule 1-waardig circuit ligt met meerdere kombochten. Bochten met een hellingsgraad zijn een uitzonderlijk fenomeen in de Formule 1. 'Er is geen enkel circuit in de Formule 1 dat kombochten heeft,' zegt Jan Lammers enthousiast. 'Ik denk dat de rijders nu al nadenken over welke lijnen ze door die bochten gaan rijden,' aldus Lammers.

Deel supporters gevraagd lopend naar Zandvoort te komen

Een van de grootste punten van zorg voor de organisatoren van de Grand Prix is de bereikbaarheid van Zandvoort. Met name de trein zal hiervoor zeer veel gebruikt gaan worden. 'Mensen die binnen 7,5 kilometer van het circuit wonen, gaan we echter vragen om lopend te komen,' stelt hoofd logistiek Rob Langenberg. Plannen om helikopters en veerponten over zee te gebruiken hebben het volgens Langenberg niet gehaald. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws