Honda excuseert zich voor motorproblemen Verstappen Formule 1

Honda excuseert zich voor motorproblemen Verstappen

Door Ashna Beek 02 december 2019 | 14:16


Motorleverancier Honda heeft zijn excuses aangeboden aan het team van Red Bull Racing en Max Verstappen na de motorproblemen die hij kreeg tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi.

De Nederlander klaagde flink over de boordradio naar zijn team over de problemen die hij had. Nadat hij de pitstraat in was gedoken, begonnen de problemen voor de Nederlander. Hij wist de race als tweede te finishen, maar had tijdens de race veel last van vertraging bij de acceleratie.

Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda F1, ziet in dat de problemen veel groter hadden kunnen zijn voor Verstappen. 'We probeerden het met iets andere instellingen te verbeteren tijdens de race, na de pitstop', zegt hij in gesprek met Motorsport.com. 'Toen kwam de coureur in moeilijkheden met het geven van gas. Dat spijt ons zeer. Hij leidde qua positie geen groot verlies door het probleem, maar dat had wel gekund. Zoiets hangt maar net af van de situatie in de race. We zouden onze coureurs en teams moeten voorzien van motorprestaties die goed genoeg zijn.'

Tanabe kijkt terug op 2019

Tanabe kijkt nog kort even terug op het F1-seizoen van 2019 en de prestaties van Honda. Hoewel het een moeizame start was en ook na de zomerstop een dip te zien was, zijn er ook hoogtepunten. 'We hebben op de zondag geen enkele keer pech gehad waardoor een wagen moest stoppen, wat heel mooi is. Maar ondanks dat is er ruimte voor verbetering. Tijdens de trainingen ging het wel een paar keer mis, dus we moeten zorgen dat we het raceweekend in zijn geheel 'opschonen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws