Brundle: 'Er zijn nu geen rijen Verstappens en Leclercs meer die aankloppen' Formule 1

Brundle: 'Er zijn nu geen rijen Verstappens en Leclercs meer die aankloppen'

Door Christian Moerman 02 december 2019 | 18:16


Martin Brundle heeft na het einde van het seizoen teruggeblikt op wat we dit jaar geleerd hebben. De oud Formule 1-coureur besteedt hierbij vooral aandacht aan de rol die Max Verstappen en Charles Leclerc tegenwoordig in de sport spelen. Een nieuwe lichting jonge coureurs schudt het veld op en zorgt voor spektakel.

Eerst evalueert Brundle echter de Grand Prix van Abu Dhabi. Het laatste optreden van Verstappen was niet bijzonder imponerend volgens de Brit: 'Verstappen deed zijn best om Lewis (Hamilton, red.) op zijn minst in zijn vizier te houden, terwijl hij met de motor aan het worstelen was en een plek van Leclerc terug moest winnen.'

Het sterke optreden van Leclerc bleef ook niet onbesproken: 'Leclerc zijn race lag onder het vergrootglas, de FIA had bij hem 4.88kg extra brandstof aangetroffen. Ongetwijfeld zullen ze - met extra steun van Mercedes en Red Bull - volgend jaar de grijze gebieden willen dichten die Ferrari dit jaar heeft weten te exploiteren.'

Formule 1 richt zich op jonge Verstappens en Leclercs

Fernando Alonso gaf na de Grand Prix van Abu Dhabi aan dat hij een terugkeer naar de Formule 1 wel zou zien zitten, dit is echter tegen de huidige trend in. Steeds meer relatief jonge coureurs debuteren en dat zorgt voor prachtige races: 'Het gaat om jonge talenten nu, maar er zijn nu geen rijen Verstappens en Leclercs meer die aankloppen.' Logischerwijs moet hierom Red Bull genoegen nemen met Alexander Albon, die het tempo van Verstappen simpelweg niet weet te rijden.

'Albon doet het goed voor Red Bull sinds zijn overstap van Toro Rosso, maar hij moet op zijn minst een halve seconde per rondje vinden om teamgenoot Verstappen bij te houden. Zonder safety car zat hij maar liefst 53 seconden achter de Nederlander in een race van 55 ronden', concludeert de Sky Sports-analist. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws