Doornbos: 'Die klapt hier gewoon die vier kilo extra brandstof erdoorheen' Formule 1

Doornbos: 'Die klapt hier gewoon die vier kilo extra brandstof erdoorheen'

Door Christian Moerman 02 december 2019 | 18:50


Tijdens Crashen in de Keuken analyseren Rob Kamphues en Robert Doornbos de Grand Prix van het afgelopen weekend. Dit weekend was een groot punt van discussie natuurlijk de extra brandstof van Charles Leclerc, die ook het duo niet ontgaan is.

Meteen wordt de openingsronde van de race erbij gepakt en Doornbos merkt het volgende op: 'Je ziet hier Leclerc, vlak na de start. Aan het begin van de race nog zonder DRS, hij klapt hier gewoon die vier kilo extra brandstof erdoorheen. Je mag 110 kilogram brandstof per race verbranden. Elk team wordt een paar keer per jaar eruit gepikt om te wegen hoeveel ze erin hebben zitten.'

'Van tevoren geven ze op hoeveel ze meenemen en zoveel moet er ook in de tank zitten. Bij Ferrari zat er 4.88kg meer in. Dit merk je niet alleen in de topsnelheid, maar met name in de acceleratie', voegt Kamphues toe. De mannen zijn ervan overtuigd dat Ferrari aan het begin dat beetje extra brandstof gebruikt heeft om de Red Bull te passeren.

Later in de race voordeel Ferrari weg

Max Verstappen kwam Leclerc later nog eens tegen op het circuit, hier was ineens duidelijk een krachtsverschil te merken vergeleken met de eerdere actie van de Monegask: 'Toen Max Leclerc inhaalde hadden ze allebei DRS, maar toen was die extra brandstof op. Daarom kan Max een mooie inhaalactie op snelheid maken.'

'Waarom zijn ze niet keihard gediskwalificeerd? Dat blijft het FIA-Ferrari-voordeeltje dat ze hebben.  Zelfs de Italiaanse pers vindt dat ze hier heel goed weggekomen zijn', concluderen de Ziggo Sport-mannen. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws