Lammers: 'Hamilton dacht: 'Laat ik Honda niet wijzer maken dan ze al zijn'' Formule 1

Lammers: 'Hamilton dacht: 'Laat ik Honda niet wijzer maken dan ze al zijn''

Door Christian Moerman 02 december 2019 | 19:50


Amber Brantsen blikt geregeld samen met Louis Dekker en autocoureur Jan Lammers terug op het raceweekend. Ook de Grand Prix van Abu Dhabi is onder de loep genomen. Max Verstappen wordt geprezen om zijn consistentie maar er is ook aandacht voor de extra brandstof van Ferrari.

'Verstappen reed heel solide eigenlijk weer. Maar vergelijk je Brazilië met Abu Dhabi, dan valt mij wat op. Ik was er van overtuigd dat - met het oog op die laatste sprint tussen (Lewis, red.) Hamilton en (Pierre, red.) Gasly - dat Hamilton heel slim een beetje gas terug nam en dat hij dacht: 'Laat ik Honda niet wijzer maken dan ze al zijn', zo opent Lammers in de gebruikelijke NOS-podcast.

Tijdens de race op het Yas Marina Circuit was hier totaal geen sprake van. Lammers besefte zich dit maar al te goed. Red Bull heeft met motorleverancier Honda stappen gemaakt dit jaar, maar mist vooralsnog enig vermogen vergeleken met de grootste concurrent Mercedes: 'In Abu Dhabi hebben we kunnen zien dat daar nog wel een gaatje zit.'

Ferrari zinloos in overtreding regels

Ferrari tankte de SF90 van Charles Leclerc te vol. Met de extra brandstof werd volgens Rob Kamphues en Robert Doornbos Verstappen in de eerste ronde ingehaald. Volgens NOS-journalist Dekker sloeg de actie van Ferrari nergens op: 'Deze overtreding was zinloos want er viel zo weinig te winnen. Laten we het houden op een knullige administratieve fout die een team treft dat al in de schijnwerpers stond.'

'Ik denk dat Vettel het niet al opgaf in Abu Dhabi. Als je een pitstop maakt en die duurt zes seconden, dan is de gang er wel uit. Er viel voor hem weinig meer te halen en zonder hulp van de DRS werd het alleen maar moeilijker', zo reageert Lammers op de vraag van Brantsen of de Heppenheimer bij de pakken neerzat in Abu Dhabi. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws