In gesprek met Lammers: 'Dat is exact wat Zandvoort uniek gaat maken' Formule 1

In gesprek met Lammers: 'Dat is exact wat Zandvoort uniek gaat maken'

Door Christian Moerman 03 december 2019 | 12:13


Jan Lammers heeft in gesprek met F1Maximaal aangegeven dat hij verwacht dat het Circuit Zandvoort een van de meest unieke circuits ter wereld zal worden. Niet alleen de ligging in de duinen draagt hier aan bij, ook de bochten met helling die momenteel aangelegd worden zullen de baan bijzonder maken.

Er werd de Nederlander gevraagd hoe er voor staat met de ontwikkelingen rondom en op het circuit: 'Het gaat goed, er moet constant aan gewerkt worden en dat gebeurt ook, ze zijn goed bezig. Ik denk dat het gewoon een super mooi circuit gaat worden. Sowieso één van de mooiste in Europa en misschien wel van de wereld.'

'Er zijn geen circuits wereldwijd waar ze een kombocht hebben. Die hebben wij hier wel gewoon. Het wordt ook een prachtig circuit met hoogteverschillen en blinde bochten. Het is een beetje te vergelijken met Spa Franchorchamps', vervolgt de Sportief Directeur van Circuit Zandvoort.

Pirelli ziet problemen Zandvoort

Een bocht die een helling kent vraagt om een verschillende aanpak van de Formule 1-coureurs. Zo zijn er meerdere snelle lijnen te rijden: 'We zien van NASCAR dat die kombochten twee lijnen bieden, je kan boven snel zijn en onder snel zijn.'

Pirelli heeft aangegeven dat de banden wat harder opgepompt moeten worden tijdens de Grand Prix van Nederland. Alleen maar een mooi teken, volgens Lammers: 'Die bocht wordt op een hele andere manier belast, het wordt een uniek circuit op de kalender. Het feit dat Pirelli zich zorgen maakt betekent eigenlijk alleen maar dat zij extra werk moeten leveren en dat is exact wat Zandvoort uniek gaat maken.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Rick Pasker en Christian Moerman


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws