Briatore twijfelt aan Ferrari-transfer Hamilton: 'Zij hebben al een bestuurder met die klasse' Formule 1

Briatore twijfelt aan Ferrari-transfer Hamilton: 'Zij hebben al een bestuurder met die klasse'

Door Christian Moerman 03 december 2019 | 09:26


Flavio Briatore, de voormalig teambaas van Benetton en Renault, denkt dat Ferrari niet op zoek is naar Lewis Hamilton. Nadat Hamilton vermoedelijk met Ferrari-CEO John Elkann gesproken heeft worden de geruchten rondom een eventuele overstap na 2020 steeds sterker.

De Italiaanse zakenman ziet niet hoe de Brit veel waarde toe zou kunnen voegen, met name omdat de huidige opstelling van de Italiaanse renstal coureurs heeft met vergelijkbare klasse: 'Ik zou als ik Ferrari was even wachten, zij hebben al een bestuurder met de klasse van Hamilton.'

'Twee coureurs houden in één Formule 1-team kan problemen en risico's met zich meebrengen. Dit hebben we dit jaar maar al te duidelijk gezien. Laten we bovendien niet vergeten dat Hamilton door de dominantie van Mercedes de afgelopen jaren zonder druk heeft kunnen rijden en daardoor ook weinig fouten hoefde te maken', aldus Briatore volgens Motorsport-Total. 

Briatore prijst Leclerc, niet Vettel

Tijdens het interview verwees hij niet naar Sebastian Vettel toen hij het had over de coureur met vergelijkbare klasse, maar naar Charles Leclerc. Blijkbaar vindt hij de Monegask goed genoeg om Ferrari het wereldkampioenschap te bezorgen in de komende jaren. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws