Brawn prijst kalme Verstappen: 'Heeft hem in de vorige seizoenen veel punten gekost' Formule 1

Brawn prijst kalme Verstappen: 'Heeft hem in de vorige seizoenen veel punten gekost'

Door Christian Moerman 03 december 2019 | 10:59


Ross Brawn denkt dat Max Verstappen er klaar voor is om het gevecht aan te gaan met Lewis Hamilton. De Nederlander heeft er inmiddels vijf seizoenen op zitten bij Red Bull en is volgens de voormalige Ferrari-teambaas volwassen genoeg om mee te strijden om het kampioenschap.

'In Hongarije scoorde hij zijn eerste pole en in Brazilië de tweede uit zijn carriere. Hij heeft daarnaast drie overwinningen geboekt die zijn totaal op acht brengen', zo opent de Brit volgens Motorsport. Brawn zag de Nederlander dit jaar de derde plek in het wereldkampioenschap verzekeren, zijn beste eindklassering tot nu toe.

Er viel hem echter wat op aan de rijstijl van Verstappen: 'Wat belangrijk is, is dat we hem minder fouten hebben zien maken. Dit wilde nog wel eens gebeuren vanwege zijn ongeduldige karakter. De momenten van heethoofdigheid hebben hem in de vorige seizoenen veel punten gekost, dit jaar zien we dit veel minder.'

Verstappen in bloedvorm

'Met zijn 22 jaar verkeert hij in bloedvorm, hij is momenteel beter dan ooit. Ik denk dat hij er klaar voor is om Hamilton uit te dagen. Natuurlijk heeft hij een goede bolide nodig om dat te doen, dit miste hij aan het begin van het afgelopen seizoen', concludeert Brawn. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws