Update | Circuit Paul Ricard krijgt compleet nieuwe eerste sector Formule 1

Update | Circuit Paul Ricard krijgt compleet nieuwe eerste sector

Door Maurits Kappetijn 27 januari 2020 | 18:47


Update - 18:00u, 27-1-2020 | Eerste sector Paul Ricard flink aangepakt: 'Nu meer inhaalmogelijkheden'

Na eerdere berichten van Motorsport.com is het nu officieel: Het Circuit Paul Ricard zal worden aangepast voor de eerstvolgende Franse Grand Prix. CEO Eric Bouiller bevestigt dat tegenover Racefans.net

Het Franse circuit zal flink veranderd worden, met name in de eerste sector. 'Eigenlijk wordt de hele eerste sector veranderd, om zo meer inhaalmogelijkheden te creëren', aldus Bouillier, die tegenwoordig CEO van de Franse Grand Prix is, na zijn job bij McLaren. 

'De rondetijden zullen wat sneller zijn, waarbij de teams denk ik gaan kiezen voor minder downforce. Het zal interessant worden, want er moeten veel compromissen worden gemaakt', gaat Bouillier verder. 'Wel blijven andere dingen intact, zoals de toch wel omstreden Mistral chicane en de rest van het circuit. In die zin blijft de chemie van de baan grotendeels hetzelfde.'

Originele bericht - 11:00u, 3-12-2019 | Circuit Paul Ricard op de schop: 'Met name in de eerste sector'

Het Circuit Paul Ricard gaat mogelijk onder het mes. De Franse Grand Prix wordt sinds enkele jaren verreden op het kleurrijke circuit vlakbij Marseille. De organisatie van het circuit is echter niet tevreden over de layout van de baan en wil veranderingen aanbrengen.

Volgens Motorsport.com is de organisatie in gesprek gegaan met de FIA en FOM om te bespreken hoe het circuit inhalen kan bevorderen. Afgelopen jaar was de Grand Prix van Frankrijk niet spetterend en het jaar daarvoor waren er botsingen in de eerste bochten nodig op de Grand Prix kleur te geven.

Er zijn enkele wijzigingen die de organisatie graag doorgevoerd ziet. De chicane halverwege de Mistral Straight moet strakker, er zou een derde DRS-zone bij kunnen komen en het eerste deel van het circuit zou op de schop kunnen gaan.

Klassieke bochten blijven

De huidige gemiddelde snelheid is niet geschikt voor auto's om elkaar te volgen, met name in de eerste sector: 'Op basis van resultaten die ik van de FOM heb gezien, zal vooral de eerste sector aangepast moeten worden. Andere typische bochten, zoals Signes en Beausset, zullen gewoon blijven', zo sprak voormalig F1-teambaas Eric Boullier. De Fransman werd ingelicht omtrent de verbouwing van het circuit. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws