L'Equipe houdt zich niet in: 'De elegante Leclerc tegen de brute Verstappen' Formule 1

L'Equipe houdt zich niet in: 'De elegante Leclerc tegen de brute Verstappen'

Door Christian Moerman 03 december 2019 | 21:00


Wie denkt dat de Nederlanders de Formule 1 door een oranje bril zien, hebben de conclusie van L'Equipe over dit seizoen nog niet gelezen. De Fransen hypen Charles Leclerc op alsof hij een ridderlijke status heeft bereikt en doen Max Verstappen af als kwelgeest, nadat hij de overwinning in Oostenrijk op naam wist te schrijven.

De competitie tussen de twee jonge coureurs wordt in de eerste instantie geprezen, maar als snel slaat de toon om: 'De Grand Prix van Oostenrijk bracht een nieuwe stijl van racen. De toekomst van de Formule 1 kwam naar boven, in de vorm van twee mannetjes die nauwelijks het twintigste levensjaar gepasseerd waren.'

'Verstappen tegen Leclerc, de twee coureurs kenden elkaar van de kartbaan en waren nu verwikkeld in een gevecht van grootse proporties. Verstappen duwde in ronde 69 de Monegask van het circuit, een manoeuvre waarvan veteranen zoals Lewis Hamilton maar al te goed weten hoe je hem wél uit moet voeren', vervolgen de Fransen.

Overwinning Verstappen in Oostenrijk onterecht

De sportkrant denkt dat de passeerbeweging van Verstappen te grof was en dat hier ingegrepen had mogen worden door de stewards: 'De wedstrijdleiding besloot niets te doen. Drie weken daarvoor werd de overwinning van Sebastian Vettel al afgepakt voor een vergrijp dat veel minder ernstig was. In Oostenrijk kregen de coureurs de macht weer terug.'

'De Formule 1 is veranderd. Nu mogen dit soort dingen. De coureurs kunnen vechten, dat zal mooie rivaliteiten vormen over de komende vijftien jaar. De goede Leclerc tegen de slechte Verstappen, de elegante Charles tegen de brute Verstappen', zo sluit men het artikel af. Vergeleken met de Fransen is ons subjectief enthousiasme kinderspel. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws