'Afschaffing DRS desastreus voor spanning tussen de topteams' Formule 1

'Afschaffing DRS desastreus voor spanning tussen de topteams'

Door Maurits Kappetijn 04 december 2019 | 18:51


Jolyon Palmer is als de dood voor het afschaffen van DRS. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat die maatregel het racen 'vooraan' het Formule 1-veld niet ten goede komt en pleit dus voor het behoud van de regel.

Momenteel mogen auto's die binnen een seconde van hun voorligger rijden op twee of drie plekken op het circuit gebruik maken van DRS, waarbij de achtervleugel openklapt en er een hoge topsnelheid gehaald kan worden. Al jaren is die regel actief, om het inhalen tijdens de race makkelijker te maken. Naar verluidt willen de FOM en de FIA het hulpmiddel afschaffen vanaf 2021, een maatregel die Palmer niet aanstaat. 

In de BBC-podcast Chequered Flag vertelt Palmer dat hij tegen de afschaffing van het DRS-systeem is. 'Daar moeten we echt niet aan beginnen. We willen namelijk zoveel mogelijk gevechten gaan zien vooraan het veld en dat kan niet zonder DRS. Kijk maar terug naar de Italiaanse Grand Prix, waar Hamilton Leclerc nooit voorbij had kunnen gaan zonder DRS. Ik vind dat het systeem een cruciale bijdrage levert aan de wedstrijdspanning en dus ben ik als de dood voor een afschaffing.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws