Directeur Zandvoort reageert op uitspraken rechtbank: 'Zo voelen wij dat ook' Formule 1

Directeur Zandvoort reageert op uitspraken rechtbank: 'Zo voelen wij dat ook'

Door Maurits Kappetijn 04 december 2019 | 19:51


Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort, heeft gereageerd op de uitspraken die de rechter deed over de verbouwingen voor de Nederlandse Grand Prix. Het Noord-Hollandse circuit werd in het gelijk gesteld en mag dus door met verbouwen, iets wat Van Overdijk tevreden stemt.

In gesprek met Motorsport.com reageert de circuitdirecteur op de gerechtelijke processen die zich in de afgelopen maanden rondom Circuit Zandvoort hebben afgespeeld. Voor de Nederlandse Grand Prix in mei 2020 moet er flink verbouwd worden en daar waren verschillende (natuur-)organisaties fel op tegen. Er volgden twee rechtszaken, waarbij de rechter het circuit in allebei de keren het gelijk gaf.

Van Overdijk en zijn circuit werden meermaals voor de rechter gesleept, maar uiteindelijk vormde dat geen problemen. 'We hebben dat proces hebben we tot twee keer toe keurig doorlopen. Maar wat we vooral belangrijk vonden is dat de rechter in haar oordeel aangaf dat dit een evenement is van groot sociaal, cultureel en economisch belang. En zo voelen wij dat ook. Los van die 315.000 mensen die straks op het circuit zullen zijn, kijken er nog zo'n drie miljoen mensen televisie.'

Overleden Charlie Whiting belangrijke drijfveer achter terugkeer Zandvoort

Bovendien laat Van Overdijk weten dat Charlie Whiting, de overleden FIA-topman die jarenlang wedstrijdleider was van de Formule 1, een doorslaggevende rol speelde in het terughalen van de Nederlandse Grand Prix op de kalender. 'Charlie is er helaas niet meer, maar was natuurlijk een enorme voorvechter om dit evenement terug op de kalender te krijgen. Ik denk dat hij hier van bovenaf absoluut met een glimlach naar kijkt.'

Afgelopen week was de Formule 1 op de sociale media al druk bezig om de wereldwijde fans lekker te maken voor het raceweekend in Zandvoort, door beelden vanuit de lucht te delen van de verbouwing van het circuit. Die video vind je hier:


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws