Alonso kruipt in de huid van Hamilton: 'Hij móét wel loyaliteit voelen' Formule 1

Alonso kruipt in de huid van Hamilton: 'Hij móét wel loyaliteit voelen'

Door Christian Moerman 06 december 2019 | 09:15


Fernando Alonso is weer veelvuldig in de media gekomen nadat hij wederom aan heeft gegeven een terugkeer naar de Formule 1 te zien zitten. De Spanjaard vertrok eind 2017 bij McLaren, het team kent sindsdien een opleving. De tweevoudig wereldkampioen doet een voorspelling over voor wie Lewis Hamilton in 2021 rijdt.

'Uitstekende vraag, maar ik denk dat hij beter aan Lewis gesteld kan worden. Hij moet alle opties overwegen en ik denk dat dit een hele persoonlijke keuze is', zo opent de oud Renault-coureur tegenover Planet F1. Gelukkig blijft Alonso niet zo cryptisch want uit het begin van zijn verhaal viel weinig op te maken.

Alonso denkt dat Hamilton wel degelijk gevoelens van loyaliteit moet hebben naar Mercedes, het team dat hem vijf keer aan het wereldkampioenschap hielp. De zesde titel behaalde hij met McLaren, het oude team van Alonso: 'Hij móét wel gevoelens van loyaliteit hebben na alles wat ze samen bereikt hebben. Maar Mercedes weet volgens mij ook nog niet wat ze in 2021 gaan doen.'

Hamilton vergelijkbaar met Schumacher

'Prachtig om te zien wat Hamilton momenteel in de Formule 1 klaarspeelt. De combinatie tussen team en coureur is bijzonder dominant. Dit was een van zijn lastigste titels tot nu toe, Ferrari oogde erg sterk en Red Bull zo nu en dan ook. Ik vind dat hij net zo goed is als Michael Schumacher', concludeert Alonso resoluut. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws