Vettel slaat zichzelf voor de kop na vijfde eindklassering: 'Ik weet hoe het werkt' Formule 1

Vettel slaat zichzelf voor de kop na vijfde eindklassering: 'Ik weet hoe het werkt'

Door Christian Moerman 06 december 2019 | 15:45


Sebastian Vettel is erg streng voor zichzelf na afloop van dit Formule 1-seizoen. Hij moest genoegen nemen met een vijfde plek in het rijdersklassement en de viervoudig wereldkampioen weet dat dit voor een coureur van zijn kaliber te min is.

De Ferrari-coureur kent het slechtste seizoen tot nu toe bij de Italiaanse renstal. Hij schreef in 2019 slechts één zege op zijn naam, bovendien was zijn teamgenoot Charles Leclerc hem regelmatig te snel af. 

De viervoudig wereldkampioen legt volgens Motorsport de lat hoog voor zichzelf en stelt: 'Ik heb het gevoel dat ik niet altijd het meeste uit mezelf gehaald heb. Ik zit lang genoeg in de Formule 1 om dit eerlijk toe te kunnen geven. Ik kijk vooral eerst naar mezelf en probeer zo op bepaalde punten te verbeteren.'

Vettel vertrouwt eigen rijstijl

'Ik hoef niet anders te rijden, ik weet hoe het werkt. Maar er zijn altijd zaken waarvan je het gevoel hebt ze beter kunnen', zo sluit de Heppenheimer cryptisch af. Wat er dan precies mis ging licht hij niet toe, maar Ferrari kent over het algemeen een zwak jaar en moest het - op enkele races midden in het seizoen na - afleggen tegen een Red Bull of een Mercedes. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws