Renault haalt de bezem er doorheen, hoofdontwerper Chester de deur gewezen Formule 1

Renault haalt de bezem er doorheen, hoofdontwerper Chester de deur gewezen

Door Christian Moerman 06 december 2019 | 16:20


Renault heeft al enkele grondige veranderingen binnen het management gemaakt. Maar ze zijn nog niet klaar met de herstructurering. Het team heeft aangekondigd dat het hoofd van chassis-ontwerp, Nick Chester, de renstal per direct zal verlaten.

Sinds het begin van het millennium was Chester werkzaam bij Benetton, de voorloper van het huidige Renault F1-team. Enkele grote coureurs, waaronder Jos Verstappen en Michael Schumacher, bloeiden op bij Benetton. Na dertien jaar promoveerde hij van race ingenieur naar hoofd van het chassis-ontwerp volgens Motorsport.

Chester zelf geeft aan: 'Ik heb negentien jaar genoten in een team met een geweldige geestdrift en heb met een ongelofelijk loyale en getalenteerde groep mensen gewerkt. Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging en wens het hele team alle goeds toe voor de toekomst.'

Abiteboul bedankt Chester voor zijn dienst

Cyril Abiteboul, teambaas van de Franse renstal, bedankte Chester voor zijn toewijding, technisch inzicht en enthousiasme: 'Wij willen Nick hartelijk bedanken en wensen hem veel succes toe in de volgende fase van zijn carrière.' (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws