Update II | Slecht nieuws voor Red Bull: Aston Martin komt met statement Formule 1

Update II | Slecht nieuws voor Red Bull: Aston Martin komt met statement

Door Joshua Jacobs 14 december 2019 | 09:32


Met de mogelijke aankoop van Aston Martin door de Strolls, zou dit er in de praktijk op de grid interessant uit kunnen gaan zien. Op dit moment sponsort Aston Martin namelijk al het team van Red Bull Racing, terwijl de Stroll-familie het Racing Point-team bezit. Het regent ontkennende geluiden: een overname behoort officieel duidelijk niet tot de scenario's.

Sinds 2018 is Aston Martin al de titelsponsor van Red Bull Racing, net als dit jaar. Red Bull-adviseur Helmut Marko is ervan overtuigd dat ook in 2020 het Britse automerk weer als hoofdsponsor aanwezig is. 'We hebben gewoon nog een contract tot en met 2020.' Hij benadrukt dat 'de rest' geen invloed op de situatie van het team heeft.

'We zijn dan ook niet betrokken bij enige gesprekken.' Discussies zijn nutteloos volgens de Oostenrijker, zou Motorsport.com melden. Ook andere partijen houden stijf hun kaken op elkaar. Aston Martin gaat niet verder in op het bericht, dan dat het 'op dit moment niet actief op zoek is naar investeerders.'

De situatie doet in de verte denken aan de verwarrende periode 2012 tot 2015, toen het huidige Renault F1-team reed onder de Lotus-naam, maar ook Team Lotus (Caterham) actief was. Hierbij is één merknaam gebruikt voor twee teams, wat voor de nodige consternatie en relletjes zorgde onder fans en rechtenhouders. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Update | Duitse media: 'Aston Martin verlaat Red Bull eind 2020 als titelsponsor'

Het nieuws dat Aston Martin mogelijk wordt gekocht door de Stroll-familie, is volgens het Duitse Motorsport-Total zeer aannemelijk. De titelsponsor van Red Bull Racing zou het huidige contract met het team dan laten aflopen.

Hoewel Helmut Marko eerder nog zei dat er niet over gesproken is, denkt de website dat het 'hoogstwaarschijnlijk' is dat als de deal gesloten wordt het aflopende contract met Red Bull niet wordt verlengd. Aston Martin zou hierdoor tot eind 2020 de titelsponsor blijven en daarna moet het team opzoek naar een nieuwe sponsor.

De familie Stroll is al in het bezit van het Racing Point-team en zou - dankzij de overname - omgedoopt kunnen worden tot Aston Martin. Daarbij zou ook de huidige roze kleur plaats moeten maken voor het typerende Aston Martin groen. 

Aston Martin op lijstje Lawrence Stroll

Er zijn volgens de website al geheime bijeenkomsten geweest tussen Aston Martin en geïnteresseerde. Wat daar besproken is, is echter niet bekend. Uit cijfers blijkt echter dat het bedrijf een kapitaalinjectie goed zou kunnen gebruiken. In de eerste drie kwartalen werd een verlies van 110 miljoen euro gemaakt en bedraagt de schuldenberg van het bedrijf zo'n 950 miljoen euro. 

Update II, 09.32 uur | Slecht nieuws voor Red Bull: Aston Martin komt met statement

In navolging van eerdere berichtgeving heeft Aston Martin nu een statement uitgegeven over de toekomst van het merk. 'Aston Martin bevestigt dat het bedrijf bezig is met een herziening van haar financiële behoeften en verschillende financieringsmogelijkheden.'

'Dat onderwerp wordt ook betrokken in gesprekken met potentiële strategische investeerders, ondanks dat die gesprekken zich nog in een vroeg stadium bevinden. We willen duurzame relaties opbouwen, of deze nu wel of geen investering met zich mee brengen', sluit men af in het statement. 

Uit de gekozen woorden mag voorzichtig geconcludeerd worden dat Aston Martin in ieder geval gesprekken aan het voeren is met een investeerder. Of dit inderdaad om de familie Stroll gaat, is niet duidelijk. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws