McLaren: 'Vertrek Fernando Alonso bracht positiviteit en rust in het team' Formule 1

McLaren: 'Vertrek Fernando Alonso bracht positiviteit en rust in het team'

Door Joshua Jacobs 06 december 2019 | 20:07


McLaren heeft haar beste seizoen in jaren achter de rug. Het team werd vierde in het constructeurskampioenschap met Carlos Sainz en Lando Norris. Dat was deels te danken aan een verbeterde sfeer in het team, aldus CEO Zak Brown. Hij doet een boekje open over de situatie nadat tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso stopte eind 2018.

Hiermee reageert Brown op de verbeten kritiek van oud-coureur Stoffel Vandoorne die door McLaren de wacht werd aangezegd eind 2018. De Belg claimt dat Alonso altijd zijn zin kreeg in de ploeg, en dat hij regelmatig aan de kant moest voor de Spanjaard. Hoewel hij de commentaren begrijpt, is het niet zo zwartwit als de teleurgestelde Belg doet voorkomen volgens hem.

'Fernando's pensioen eind 2018 was een kans voor het team. Mijn samenwerking met hem in al die jaren was excellent, hij was een groot man met een lange geschiedenis in de sport. Maar ik denk wel dat verandering een nieuwe energie schept. Ik heb geprobeerd de politiek uit het team te slopen. Ik denk dat het goed was om met twee nieuwe rijders verder te gaan', meldt de Amerikaan aan Inside Racing.

'Carlos en Lando mogen competitief met elkaar omgaan op een positieve manier, dat is wat ik wil.' Het helpt dat het dynamische duo op social media bekend staat en regelmatig met grappen en grollen in het nieuws komen, maar ook de auto is verbeterd. 'Met deze reset duurde het even voor iedereen de nieuwe situatie kon omarmen, maar mensen werken het beste als ze houden van wat ze doen, en ze ervan kunnen genieten.' (Foto: McLaren F1 Media)

 

http://www.insideracing.com/index.php/formula-1/10082-after-vandoorne-claim-mclaren-admit-trying-to-take-the-politics-out-post-alonso


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws