Wolff bevestigt: 'Russell is absoluut een toekomstig Mercedes-coureur' Formule 1

Wolff bevestigt: 'Russell is absoluut een toekomstig Mercedes-coureur'

Door Hans van Brunschot 08 december 2019 | 12:56


Zowel het contract van Lewis Hamilton als dat van Valtteri Bottas loopt aan het eind van het komend Formule 1-seizoen af bij het team van Mercedes. Voor de positie van de laatstgenoemde is Williams-coureur George Russell kandidaat, al was zijn test in Abu Dhabi geen vergelijkend warenonderzoek, bezweert teambaas Toto Wolff.

Voormalig Formule 2-kampioen Russell is al enige jaren verbonden aan het juniorenprogramma van Mercedes en kende ondanks een puntloos seizoen een aardige ouverture in de Formule 1 bij het team van Williams, waar hij collega Robert Kubica met 21-0 versloeg in hun onderlinge kwalificatieduel.

In Abu Dhabi mocht Russell weer eens plaats nemen in de Mercedes-bolide en reed direct de snelste tijd van de dag. 'Ik heb tegen George gezegd dat dit geen benchmark-test was tegenover Valtteri. Wij zijn er allang van overtuigd dat George alle kwaliteiten bezit die we in een Mercedes-coureur zoeken. Hij is absoluut een toekomstig Mercedes-coureur. Hij heeft de pure snelheid, het talent en de intelligentie. Hij gaat nu om de ervaring.'

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws