Marko waarschuwt FOM: 'Voorlopig tekent Red Bull niets' Formule 1

Marko waarschuwt FOM: 'Voorlopig tekent Red Bull niets'

Door Ashna Beek 09 december 2019 | 14:23


De FIA, de FOM en de Formule 1-teams zijn het nog steeds niet eens over de nieuwe regelgeving voor 2021. Het nieuwe 'Concorde Agreement' moet dat jaar in gebruik gaan en zal veel ingrijpende regelwijzigingen bevatten, waaronder het veelbesproken budgetplatform. 

De F1-teams lijken het maar niet eens te kunnen worden met de organisatie over de nieuwe regelgeving. Deadlines zijn hierdoor al opgeschoven en nog steeds zijn niet alle teams akkoord. Onder deze teams valt ook Red Bull.

Helmut Marko laat weten dat ze nog steeds niet akkoord zijn gegaan met het nieuwe 'Concorde Agreement'. 'Voorlopig tekent Red Bull deze ook niet', zegt hij resoluut tegenover Kronen Zeitung. De onderhandelingen voor het Concorde Agreement worden met elk team individueel aangegaan en omvatten onder andere prijzengeld de vaste som die de teams krijgen per jaar van deelname.

'Normaal dat er wat ophef is'

Chase Carey, de hoogste baas van de Formule 1, heeft er echter vertrouwen in dat alle teams uiteindelijk zullen instemmen met de nieuwe regels. 'Het is normaal in deze sport dat er wat ophef is, maar wij voelen ons goed', zegt Carey tegenover Motorsport-Magazin.com. 'Het doel is natuurlijk om alle teams en betrokkenen er zo snel mogelijk bij te hebben.'

Carey liet doorschemeren dat de teams binnenkort een nieuwe opzet zullen ontvangen voor de regels. 'Zoals ik al eerder zij houden wij deze gesprekken prive en zullen wij niet met een deadline komen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws