Binotto: 'Zijn blij deel te mogen uitmaken van Leclerc Verstappen-rivaliteit' Formule 1

Binotto: 'Zijn blij deel te mogen uitmaken van Leclerc Verstappen-rivaliteit'

Door Christian Moerman 10 december 2019 | 08:32


Mattia Binotto heeft het na afloop van het seizoen zwaar te verduren gehad. De Ferrari-teambaas kende een pittig seizoen met alles erop en eraan. Ruziënde coureurs, transfergeruchten en rivaliteit met Max Verstappen kenmerkten vooral de laatste periode.

Ook Binotto is dit opgevallen, momenteel maakt Ferrari zich echter op voor een 2020 waarin ze met een beter model moeten komen dan de SF90: 'We moeten hard en goed geconcentreerd blijven werken. Op aerodynamisch gebied valt er nog het een en ander te halen voor ons. De seizoensfinale is altijd het meest intense moment.'

'Er doet momenteel de rondte dat (Lewis, red.) Hamilton mogelijk in 2021 zou komen, maar het is nog vroeg en we moeten ons focussen op wat voor ons prioriteit heeft', vervolgt de Italiaan. Interessant genoeg haalt hij wederom aan dat Ferrari interesse heeft in de topcoureur van rivalen Mercedes.

Ferrari wil Verstappen en Red Bull uitdagen

'Volgend jaar gaan we niet alleen vechten met Mercedes, maar ook met Red Bull. Deze twee teams moeten we vrezen in 2020 én in 2021. Red Bull is een sterk team en dit jaar hebben ze stappen gemaakt met het chassis maar ook met de krachtbron', zo luidde Binotto's voorspelling tegenover FormulaPassion.

Verstappen won dit jaar de prijs voor 'inhaalactie van het jaar', met een schitterende passeerbeweging op Leclerc in Groot-Brittannië. Ook Binotto kon er van genieten: 'De Leclerc Verstappen-rivaliteit is erg mooi en wij zijn blij hier deel van uit te mogen maken. Dit soort rivaliteit zie je zelden in de Formule 1. Er zijn drie sterke teams nu die alle drie één team willen verslaan, namelijk Mercedes.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Vince78
10 Dec 2019 om 09:45

Maakt Binotto hier nu een compliment aan McLaren? "3 sterke teams die Mercedes willen verslaan." Door ze aan de top4 toe te voegen? Lijkt me een beetje voorbarig nog.

Of is er misschien iets misgegaan bij de vertaling?

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws