Marko wijst met de vinger: 'Red Bull haalde in 2019 niet het potentieel' Formule 1

Marko wijst met de vinger: 'Red Bull haalde in 2019 niet het potentieel'

Door Christian Moerman 10 december 2019 | 09:30


Helmut Marko baalt van het 2019-seizoen van Red Bull. Volgens de Oostenrijker had er dit jaar meer in gezeten, was het niet voor wat ongeluk. Tegenover het Duitse Die Presse deed Marko zijn praatje waaruit blijkt dat hij de derde plek in het kampioenschap zag voortvloeien uit bepaalde momenten in het kampioenschap.

'Enerzijds kenden we ongelukkige omstandigheden zoals verschillende crashes, en anderzijds kwam de auto - inclusief Honda-krachtbron - relatief laat pas op gang', zo opent de Red Bull-adviseur stug. Onder verschillende crashes vallen de openingsronden in Japan en in België, in beide gevallen wist Max Verstappen niet door de eerste bochten te komen.

De man uit Graz echoot de woorden van Christian Horner en Verstappen, die al meerdere keren aangegeven hebben dat ze volgend jaar écht vanaf het begin van het seizoen mee willen doen: 'We moeten er nu vanaf het begin van het seizoen bij zitten. De volledige aandacht ligt momenteel op de ontwikkeling van de nieuwe auto.'

Red Bull en Verstappen blijven onder potentieel

'We bleven onder ons potentieel en de vijf overwinningen (zoals aan het begin van het seizoen voorspeld door Marko, red.) zouden mogelijk zijn geweest', concludeert Marko resoluut. Red Bull moet dus ook volgens de Formule 1-veteraan Verstappen volgend jaar aan een wereldtitel kunnen helpen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws