Vettel houdt vertrouwen in zichzelf: '2019 was echt niet zo slecht als velen denken' Formule 1

Vettel houdt vertrouwen in zichzelf: '2019 was echt niet zo slecht als velen denken'

Door Joshua Jacobs 10 december 2019 | 19:37


Sebastian Vettel kijkt met gemengde gevoelens terug op 2019, maar is opvallend genoeg minder negatief dan een hoop mensen zouden denken. De voormalig kampioen staat onder druk van zijn illustere, jongere teamgenoot Charles Leclerc. 'Er waren races waar ik fout zat, maar bij anderen werd ik beïnvloed door externe factoren. Ik weet zeker dat ik beter kan, wat het doel is voor 2020.'

Vettel draagt inmiddels de weinig eervolle titel 'Spinmeister' met zich mee, een bijnaam die hem als een molensteen om zijn nek zou moeten hangen, maar toch heeft de ervaren Duitser genoeg lichtpuntjes in het vooruitzicht. 'De nieuwe auto is bijna klaar, en we hebben nog wat werk voor de boeg om het gat te dichten. We hoeven gelukkig niet het werk wat we tot nu toe hebben verricht ongedaan te maken.

'We moeten het nèt iets beter doen dan de rest, Red Bull en Mercedes. Enkele kleine veranderingen hier en daar moeten en kunnen dat verschil maken. Ik zal persoonlijk al mijn ervaring in de strijd gooien om ervoor te zorgen dat alles tiptop in orde is', zo meldt hij aan het Italiaanse Motori Online.

'Hoe meer downforce, hoe beter Vettel'

De visie van Vettel wordt bevestigd door zijn baas Mattia Binotto. 'Sebastian had duidelijk een gebrek aan vertrouwen in de auto. De achterkant van de SF90 was instabiel, vooral tijdens het aanremmen van bochten. Zonder vertrouwen kan je niet op de limiet rijden. Hoe meer neerwaartse druk we terugvonden, hoe meer dat vertrouwen terugkwam. Zijn rondetijden zijn nu al beter.'

De teambaas is blij met de competitie van Leclerc, aldus AMuS. 'Ik waardeerde het dat Vettel kalm bleef, zich vastbeet in het werk om uit te vinden wat hij moest zien te verbeteren aan hemzelf en de wagen. Hij is enorm analytisch, en probeert alles te begrijpen. Maar als  je eenmaal in de auto zit, gaat het niet meer om je rijstijl, maar om het beste uit jezelf halen.' (Foto: Ferrari F1 Media)

Lees meer: Update | Binotto: 'Ons motorvoordeel is kleiner dan men denkt'

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws