Emotionele Wolff: 'Wil niet praten over wat het beste moment van het jaar was' Formule 1

Emotionele Wolff: 'Wil niet praten over wat het beste moment van het jaar was'

Door Christian Moerman 11 december 2019 | 08:59


Toto Wolff kende een moeilijk FIA-gala in 2019. De Mercedes-teambaas was uiteraard tevreden over de prestatie van Mercedes, maar kreeg een brok in de keel toen het tijd werd om te speechen. Hij denkt nog regelmatig aan zijn goede vriend Niki Lauda.

'Ik wil niet praten over wat het beste moment van het jaar geweest is, want de dood van Niki overschaduwt het seizoen. Al het andere is niet echt van belang meer", zo opende de Oostenrijker op het FIA-gala.

Wolff merkt dat hij het moeilijk vindt om uitgebreid van zijn kampioenschap te genieten zonder zijn adviseur en voormalig wereldkampioen Lauda: 'We zijn natuurlijk heel blij dat we het kampioenschap hebben gewonnen, maar dit moment (het overlijden van Lauda, red.) doet alle andere momenten verbleken. De laatste keer dat Lauda op het circuit aanwezig was, was in Groot-Brittannië in 2018.'

Wolff: 'Lauda kon geen Grands Prix meer bezoeken'

Daarna ging het bergafwaarts met Lauda. Hij worstelde al jarenlang met gezondheidsproblemen: 'Daarna kon hij door problemen met mijn gezondheid simpelweg geen Grands Prix meer bezoeken. Hij onderging nog een longtransplantatie in deze tijd', concludeert Wolff, die duidelijk aangeslagen was door het onderwerp. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws