Hamilton over toekomstplannen: 'Vol vertrouwen dat Mercedes dominant team blijft' Formule 1

Hamilton over toekomstplannen: 'Vol vertrouwen dat Mercedes dominant team blijft'

Door Sam Koster 11 december 2019 | 18:39


Lewis Hamilton zegt dat het moeilijk zou zijn om het team van Mercedes te verlaten. De Brit wordt voor seizoen 2021 veelvuldig in verband gebracht met een stoeltje bij Ferrari. Voor de wereldkampioen zelf is het echter maar lastig voor te stellen dat hij voor een ander team rijdt, zegt Hamilton tegen GPToday.net.

Met een door Mercedes-motoren aangedreven McLaren haalde Hamilton in 2008 al eens een wereldtitel binnen, maar sinds hij in 2013 overstapte naar Mercedes' fabrieksteam kwamen er pas echt veel pole positions, raceoverwinningen en wereldtitels die de Brit op zijn naam schreef. Om na al die succesvolle jaren zomaar weg te gaan zij Mercedes zou moeilijk zijn volgens de wereldkampioen.

'Ik hou veel van de mensen waar ik mee werk bij Mercedes,' aldus Hamilton. 'Ik ben sinds mijn dertiende bij Mercedes betrokken geweest, dus ik zie mijzelf niet zomaar ergens anders rijden,' zegt Hamilton. Bovendien beweert de Brit geen enkele reden te hebben om te twijfelen aan de toekomstige vorm van Mercedes: 'Na zeven jaar voor Mercedes gereden te hebben, heb ik er volop vertrouwen in dat Mercedes dominant en sterk zal blijven.'

Keuze over toekomst Wolff aan hemzelf

Naast de toekomst van Hamilton bij Mercedes, is ook die van teambaas Toto Wolff onzeker. Ook de Oostenrijker zou na 2020 het kampioenschapsteam kunnen verlaten. Hamilton drukt zijn teambaas geen keuzes op het hart, maar zegt wel dat het team er zeker door zal veranderen als Wolff weggaat. 'Zonder Toto is Mercedes niet meer hetzelfde, maar hij moet doen wat hem het juiste lijkt', aldus Hamilton. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws