Ricciardo twijfelde over keuze voor Renault: 'Ik wil hier niet zijn, ik wil dit helemaal niet' Formule 1

Ricciardo twijfelde over keuze voor Renault: 'Ik wil hier niet zijn, ik wil dit helemaal niet'

Door Sam Koster 11 december 2019 | 19:38


Daniel Ricciardo zit niet altijd op en top op zijn plek bij Renault. In de Formule 1-podcast Beyond the Grid zegt de oud-teamgenoot van Max Verstappen dat hij soms best zijn twijfels heeft over zijn verrassende overstap van een jaar geleden.

'2018 was mijn meest frustrerende jaar in de Formule 1,' zegt Ricciardo over zijn laatste jaar als teammaat van Verstappen. 'Het begon wel mooi, maar zonder dat ik er wat aan kon doen kwam er uiteindelijk maar weining terecht van mijn seizoen,' vervolgt de Renault-rijder, die in 2018 veel uitviel met mechanische pech.

Omdat Ricciardo geen toekomst meer zag bij Red Bull Racing besloot hij over te stappen naar het team van Renault. Dat hij in 2019 minder zou scoren dan in dienst van Red Bull, snapte Ricciardo bij voorbaat wel. 'Mijn verwachtingen waren toch al niet zo hoog,' zegt de Australiër over zijn komst naar Renault.

Een dieptepunt in het seizoen van de Australiër was de race in Oostenrijk. Ricciardo reed die race buiten de punten, en zou ook puntloos als twaalfde aan de finish komen. 'Ik had tijd over om na te denken, ik deed toch niet mee om de punten,' zegt Ricciardo. 'Ik dacht toen: "Ik wil hier helemaal niet zijn. Ik wil niet als veertiende rondrijden."'

Teleurstelling Oostenrijk helpt Ricciardo

De teleurstelling in Oostenrijk heeft Ricciardo naar eigen zeggen geholpen om positiever te zijn in aanloop naar zijn races. 'Ik werd er hongerig door om het sindsdien beter te gaan doen en meer te gaan scoren,' vertelt Ricciardo. 'Slechte dagen helpen me juist om te beseffen hoe mooi ik deze sport vind,' aldus de Australiër. (Foto: Renault F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws