Lammers: 'Leclerc heeft veel punten vergooid en is de grote tegenvaller van 2019' Formule 1

Lammers: 'Leclerc heeft veel punten vergooid en is de grote tegenvaller van 2019'

Door Sam Koster 11 december 2019 | 20:31


Charles Leclerc heeft in zijn eerste jaar in Italiaanse dienst een uitstekende indruk gemaakt bij vele toeschouwers en fans wereldwijd. Jan Lammers zag de Monegask echter veelvuldig crashen en punten mislopen. Lammers noemt Leclerc in gesprek met RacingNews365 de teleurstelling van 2019.

Lammers zegt meer verwacht te hebben van zowel Leclerc als zijn team Ferrari. 'Zij kwamen in maart als favoriet naar Melbourne toe, maar maakten die rol nooit waar,' aldus de oud-Formule 1-coureur over de ploeg uit Maranello. Als reden voor het tegenvallen van Ferrari draagt Lammers de in zijn ogen tegenvallende prestaties van de tweevoudig racewinnaar aan.

Dat de Monegask meer pole positions scoorde dan welke coureur ook in 2019 kan Lammers niet op andere gedachten brengen. 'Daar is de auto van Ferrari dan ook goed genoeg voor,' redeneert Lammers. De Zandvoortenaar zag Leclerc veel fouten maken dit seizoen en daardoor heeft Leclerc niet het maximale uit zijn seizoen gehaald in de ogen van Lammers.

Over Sebastian Vettel is Lammers daarentegen goed te spreken. Lammers heeft ook gezien dat de Duitser een periode heeft gekend waarin hij dit jaar niet goed in zijn vel zat, maar hij prijst de manier waarop de viervoudig wereldkampioen standhield ten opzichte van zijn jonge teammaat. Vooral van de tweede seizoenshelft van de Duitser is Lammers onder de indruk.

Vettel persoonlijk sterk na crash met Leclerc

'Hoe Vettel zich heeft herpakt, vind ik bewonderingswaardig,' stelt Lammers, die de Duitser niet persoonlijk beticht van fouten en crashes. 'Zelfs in mindere races zoals in Brazilië is Vettel als persoon overeind gebleven,' aldus Lammers. 'Daarmee heeft hij laten zien waarom hij vievoudig kampioen is,' besluit Lammers. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws