Rossi blikt terug op Mercedes-middag: 'Ze hebben het mij wel heel makkelijk gemaakt' Formule 1

Rossi blikt terug op Mercedes-middag: 'Ze hebben het mij wel heel makkelijk gemaakt'

Door Christian Moerman 12 december 2019 | 08:39


Valentino Rossi besloot - vermoedelijk met hulp van gedeelde sponsor Monster Energy - in Valencia om de W07 van Lewis Hamilton maar eens uit te proberen. Het is niet de eerste keer dat de negenvoudig MotoGP-wereldkampioen in een Formule 1-bolide zat, maar het was zeker niet hetzelfde als toen hij dit voor het eerst deed.

De Italiaan testte al eerder voor Ferrari, het was dus niet de eerste keer voor Rossi dat hij de andere discipline uitprobeerde. Nu was het echter een Mercedes die hij op het circuit moest houden: 'Het was een spectaculaire kans voor mij om de W08 te testen. Ik heb eerder in een Formule 1-wagen gereden, maar er is sindsdien veel veranderd.'

Ik was vooral verrast door de wagen en de besturing. Mercedes heeft het mij wel heel makkelijk gemaakt. Je moet eerst een beetje het gevoel van de snelheid krijgen, de G-krachten voelden niet slecht, maar daar moest ik wel aan wennen', vervolgt de Italiaan. Zijn Yamaha YZR-M1 kan dezelfde topsnelheid halen als de W07, in de bochten kan je met de motor zelfs sneller.

Rossi pusht de Mercedes-bolide

Rossi dacht zelfs al aan de grenzen opzoeken. Er is over de rondetijden helaas weinig bekend geworden: 'Ik kon pushen zodra ik het ritme te pakken had. Het was geweldig om te doen. Ik voelde me een echte Formule 1-coureur en wilde niet dat er een eind zou komen aan de dag.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws