Marko: 'Bij het horen van zijn naam lopen bij Honda-werknemers de rillingen over de rug' Formule 1

Marko: 'Bij het horen van zijn naam lopen bij Honda-werknemers de rillingen over de rug'

Door Christian Moerman 13 december 2019 | 15:23


Helmut Marko heeft onthuld dat Liberty Media een bijzonder verzoek ingediend heeft bij Red Bull. De Amerikanen zijn continu op zoek naar manieren om de sport aantrekkelijker te maken en de aanwezigheid van Fernando Alonso zou hier blijkbaar aan bijdragen.

Voordat Red Bull het rijdersduo van 2020 aankondigde, klopte Liberty Media aan. Max Verstappen zou natuurlijk nooit vervangen worden, maar geen van de drie andere coureus bij Red Bull en Toro Rosso kunnen de snelheid van de Nederlander evenaren. Ze zagen een kans. 

Volgens Auto Bild smoorde Marko het plan in de kiem en wees hij Liberty Media meteen de deur: 'We hebben meteen aangegeven geen interesse te hebben in Alonso. Dat zal nooit werken, bij het horen van zijn naam lopen de rillingen bij Honda-werknemers over de rug.'

Vers litteken samenwerking Honda en Alonso

Alonso werkte enkele jaren samen met de Japanners toen hij nog voor McLaren racete, hier wist de motorfabrikant nooit een betrouwbare krachtbron te produceren en elke kans die Alonso kreeg om dit te benadrukken, nam hij.

Het commentaar van de Spanjaard liet Honda gewond achter maar ze zijn sterker teruggekomen. Na een uitstekend seizoen met Toro Rosso gingen ze ook met Red Bull in zee. Maar liefst drie overwinningen wist de Oostenrijkse renstal te behalen in het debuutjaar met de Japanse krachtbron. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws