Update | Binotto met nieuwe krachtbron-filosofie: 'Niet snelste meer op het rechte stuk' Formule 1

Update | Binotto met nieuwe krachtbron-filosofie: 'Niet snelste meer op het rechte stuk'

Door Christian Moerman 13 december 2019 | 09:44


Ferrari heeft al bekend gemaakt wanneer ze het doek van de nieuwe auto gaan trekken. Doorgaans wachten de teams met het bekend maken van de datum maar Ferrari neemt het voortouw.

'We gaan de auto heel vroeg lanceren, ik denk dat we de eerste zullen zijn. De reden hiervoor is dat we voordat we naar Barcelona gaan de motor grondig willen testen', zo opent Ferrari-teambaas Mattia Binotto tegenover Formula 1.

Ferrari maakt datum bekend

De exacte datum hebben ze ook al vrijgegeven. 19 februari mogen de renstallen het circuit op om de nieuwe bolides te testen, meer dan een week daarvoor wil Ferrari de opvolger van de SF90 al tonen: 'We lanceren de auto op 11 februari. Daarna gaan we een intensief testprogramma in voordat we naar Barcelona afreizen.' (Foto: Ferrari F1 Team)

Update (13-12) 09.50u | Binotto met nieuwe krachtbron-filosofie voor Ferrari: 'Niet snelste meer op het rechte stuk'

Mattia Binotto heeft volgens FormulaPassion aangegeven dat Ferrari het over een andere boeg gaat gooien in 2020. Waar de Italiaanse renstal in 2019 vooral op de lange rechte stukken winst boekte, zal dit in het volgende Formule 1-seizoen anders zijn.

'Het nieuwe ontwerp wordt gebaseerd op wat we dit jaar geleerd hebben. Het wordt dus een machine met meer downforce dan die van nu. We verwachten dus niet de snelste auto meer te hebben op de rechte stukken', zo opent de Italiaan tijdens het diner waar hij ook de datum van de bekendmaking vrijgaf.

Nadat er veel heisa geschopt is rondom de Ferrari-krachtbron, gaan ze de 2019-editie herzien: 'In 2020 gaan we de krachtbron sterk vernieuwen. Zelfs het ontwerp gaan we veranderen, met name aan de bovenkant. Ondanks de stabiliteit in de regelgeving sinds 2014 denken we dat we nog veel kunnen winnen', zo luidt de conclusie van Binotto.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws