Aston Martin overstap van Red Bull naar Racing Point ondenkbaar: 'Het zijn winnaars' Formule 1

Aston Martin overstap van Red Bull naar Racing Point ondenkbaar: 'Het zijn winnaars'

Door Christian Moerman 12 december 2019 | 17:00


De Royal Automobile Club Talk Show krijgt regelmatig bezoek van gasten die veel betekenen voor automerken en/of de autosport. In de meest recente aflevering gaat het praatprogramma in op de samenwerking tussen Aston Martin en Red Bull Racing met creatief directeur Marek Reichman en Speciale projecten, Q en VIP sales directeur Simon Lane.

Aston Martin lanceerde een product genaamd de Aston Martin Valkyrie, een hybride auto waarvan in totaal 150 exemplaren gemaakt zijn. Lane benadrukt dat dit de voornaamste reden is dat Aston Martin sponsor is geworden van Red Bull: 'We zijn er vanwege Valkyrie. Zonder Valkyrie zou de sponsoring geen zin hebben. De auto is namelijk ontwikkeld met behulp van technologie van Red Bull.'

Hij gaat dieper in op wat voor toegevoegde waarde de sponsoring heeft. Red Bull Racing Technologies heeft meegeholpen met het realiseren van de hybride-motor, die te vinden is in de 3.2 miljoen dollar kostende sportwagen. De synergieën die ontstaan zijn uit het gebruik van Red Bull's technologie waren dus een drijfveer om met ze in zee te gaan.

Aston Martin biedt Valkyrie aan via Red Bull

'De Formule 1 is ook een prachtig platform om bekendheid mee te genereren. Als je een product produceert dat niet typisch is voor je bedrijf - zoals de hybride Valkyrie-sportwagen dat voor ons is - dan moet je op een manier aandacht zien te krijgen voor dat product', vervolgt de Aston Martin-topman.

Waarom precies Red Bull?

Ook werd het Aston Martin-duo gevraagd waarom precies Red Bull het juiste team was voor de klus. Vermoedelijk heeft het feit dat Ferrari en Mercedes ook sportwagens produceren er mee te maken, de heren gooien het echter over een andere boeg: 'Het is een fabrikant van energiedrankjes, maar de instelling die in de paddock heerst bij de Oostenrijkse renstal past goed bij ons, het zijn winnaars.'

Goed nieuws voor Verstappen

'Bovendien staat de fabriek in Milton Keynes, in vele opzichten is het een Brits team', concludeert Lane. De verklaring van de Brit geeft goede hoop voor Max Verstappen-fans. Er werd gevreesd dat Aston Martin als sponsor via de invloed van Lawrence Stroll zou overstappen naar Racing Point, maar het klinkt alsof Red Bull niets te vrezen heeft. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws