Lammers: 'Als je zo twijfelt over je rijders, is het net alsof je teruggaat naar je ex' Formule 1

Lammers: 'Als je zo twijfelt over je rijders, is het net alsof je teruggaat naar je ex'

Door Christian Moerman 13 december 2019 | 09:24


Nico Hülkenberg moest aan het einde van het 2019-seizoen het veld ruimen voor Esteban Ocon. De Franse renstal pikte een landgenoot op, een logische keuze die er al tijden aan zat te komen. Jan Lammers betwijfelt echter of Ocon in de gele bolide meer uit zou kunnen halen dan wat Hülkenberg vorig jaar heeft laten zien.

In gesprek met F1Maximaal gaf de Nederlandse autocoureur aan mee te leven met de Duitser die volgend jaar geen stoeltje meer heeft in de sport: 'Ik denk dat Nico het levende bewijs is van hoe het kan gaan. Als je het nét niet doet, of het lukt allemaal nét niet, dan ben je de sigaar. Wellicht had hij pech, op andere momenten maakte hij fouten.'

Hulkenberg maakt geen indruk bij Renault

'Als je bij Renault rijdt krijg je toch de gelegenheid om te laten zien wie je bent, ten opzichte van (Daniel, red.) Ricciardo. Als dan de conclusie is dat ze je contract niet willen verlengen, dan heb je het aan je team in ieder geval niet laten zien. Wij vinden het als Nederlanders natuurlijk jammer, maar het is een voorbeeld van hoe genadeloos het wereldje is', vervolgt Lammers.

Hülkenberg begon zijn Formule 1-carriere bij Williams in 2010. Toen wist hij meteen in zijn eerste seizoen tegen alle verwachtingen in pole position te pakken in Brazilië. Het natuurtalent werd een glansrijke carriere beloofd, maar de verwachtingen kon hij nooit waarmaken. In 179 races wist hij niet één keer op het podium te belanden.

Lammers ziet in Ocon geen verbetering

Maar of de jonge coureur, die vorig jaar maar al te vaak problemen veroorzaakte met teamgenoot Sergio Perez, een verbetering is voor de renstal betwijfelt Lammers: 'Ik weet het niet, ik heb bij Ocon een beetje hetzelfde gevoel. Als je zo twijfelt over het gebruik van je rijders is het alsof je teruggaat naar je ex, net zoals wat bij Kvyat (en Toro Rosso, red.) gebeurd is.'

'Dat bloeit dan even op maar daar komt niets van. Geluk zal altijd een rol spelen maar bijvoorbeeld Carlos Sainz heeft zichzelf toch wel heel ferm in die wereld kunnen planten. Ik denk dat veel teams een coureur als Sainz wel zouden overwegen op de lange termijn', concludeert de sportief directeur van de Grand Prix van Nederland resoluut. (Foto: Renault Sport Media)

In samenwerking met Rick Pasker en Christian Moerman


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws