Wolff slaat met vuist op tafel: 'Formule 1 moet nu ècht mee met klimaatbeweging!' Formule 1

Wolff slaat met vuist op tafel: 'Formule 1 moet nu ècht mee met klimaatbeweging!'

Door Joshua Jacobs 13 december 2019 | 20:06


Mercedes-teambaas Toto Wolff is ontevreden met de huidige gang van zaken in de Formule 1. Al sinds 2014 rijdt men met hybride motoren, terwijl het KERS-systeem nog vijf jaar ouder is. Toch vindt hij de sport nog erg zoekend naar zijn rol in het huidige klimaatdebat, en zou hij hier graag stappen in gaan zetten met de teams.

De eerste stappen zijn er: commercieel uitbater Liberty Media kondigde aan dat in 2030 de Formule 1 klimaatneutraal moet zijn. Maar dat doel is 'nog maar' 10 jaar van ons verwijderd. En ondertussen hebben zowel de consument als de zondagse racefan geen idee wat er speelt op de baan. 'We hebben de efficiëntste hybride aandrijflijnen, daar moeten we meer over praten', vindt Wolff.

Met het huidige succes van de Formule E en de Le Mans Prototype-klasse van het WEC dreigt de Formule 1 tussen de wal en het schip te vallen. 'Kijk, we zijn al een hybride klasse. De toekomst van de autoindustrie ligt in deze richting. Hybride wordt dé beslissende stap in de komende jaren. Hierin is een actieve promotierol voor de Formule 1 weggelegd', deelt Wolff mee aan Motorsport-Total. Hij denkt dat de sport anders ten onder gaat.

De teams zouden zich achter de leiding scharen en meer toewijding willen aan het gevecht tegen de opwarming van de aarde. 'We leven allemaal op deze planeet, waar de lucht en oceanen steeds meer vervuild raken. Met kleine stappen moeten we deze beweging tegen de opwarming steunen. Plastic flessen zijn uit den boze bij ons', is zijn reactie op verzoek van Hamilton en Vettel. 'Misschien kunnen we onze testen op de banken met andere brandstoffen uitvoeren dan benzine.'

'Ik ken geen enkele andere sport waar men zo'n groot verschil kan maken.' Eén plastic fles minder, vermenigvuldigd met acht miljoen mensen, is een flinke stap. Concullega Abiteboul (Renault) valt hem hier in bij. 'Volgens de Verenigde Naties moeten we ieder jaar 2,5 procent CO2-vermindering zien te halen. Het vermogen neemt bij ons jaarlijks met drie procent toe. Dat lijkt me een goede maatstaf om onze boodschap te verspreiden.' (Foto: Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws