Red Bull knikkert opnieuw talent uit jeugdprogramma: 'Auer een té moeilijk verhaal' Formule 1

Red Bull knikkert opnieuw talent uit jeugdprogramma: 'Auer een té moeilijk verhaal'

Door Joshua Jacobs 13 december 2019 | 20:38


Het team van Red Bull Racing heeft een talentenprogramma, het Junior Team. Deze wordt geleid door dr. Helmut Marko die bekend staat om zijn harde aanpak. Deze week heeft Lucas Auer het loodje moeten leggen. 'Auer hoort niet meer bij het team', zegt de Red Bull-adviseur. Daar liggen een aantal redenen aan ten grondslag.

De 25-jarige Oostenrijker zou inmiddels te oud zijn en heeft ook internationaal te weinig punten verzameld voor een Formule 1-superlicentie. In het team heeft hij ook al de nodige strubbelingen meegemaakt, waardoor hij ook de nodige tijd doorbracht in onder meer toerwagens. Ook daar vielen de resultaten tegen, wat hem een verplichte verhuizing opleverde naar het Japanse Super Formula-kampioenschap.

Het neefje van oud-coureur Gerhard Berger kwam terecht bij B-MAX Racing. 'Dat team kende enkele problemen. Maar hij wist zichzelf te verbeteren, en pakte een paar podiumplaatsen. Maar voor ons werd het een te uitgebreid experiment om te zien of hij de Formule 1 kon halen. Maar hij kan prima geld verdienen in de Super GT-klasse, of de DTM', tekent Autosport.com op. Red Bull zei eerder dit jaar al de hoop op wat betreft de carrières van Patricio O'Ward en Dan Ticktum. (Foto: Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws