Ferrari wil Wolff niet op stoel van Carey: 'Veto is ons laatste redmiddel' Formule 1

Ferrari wil Wolff niet op stoel van Carey: 'Veto is ons laatste redmiddel'

Door Joshua Jacobs 13 december 2019 | 23:20


Ferrari en Mercedes liggen al seizoenen lang in de clinch op en naast de baan, vooral over technische ontwikkelingen hebben de teams nog wel eens een dispuut. Dat zou nu verder gaan als blijkt dat Toto Wolff ook echt aspiraties heeft en daadwerkelijk een stap zou gaan zetten om bij Liberty Media te gaan werken. Ferrari zal hierbij alles uit de kast willen halen om dit te voorkomen.

Wolff is populair in de paddock, leiding geven aan het succesvolste team aller tijden staat behoorlijk goed op je CV. Hij wordt gezien als één van de mogelijke kandidaten om Liberty Media CEO Chase Carey op te volgen als die met pensioen gaat volgend jaar. Verschillende gezichten in de paddock, waaronder Ferrari, zien belangenverstrengeling als een kritisch punt vanwege zijn band met het Mercedes-team.

Lees meer: Hamilton vreest veranderingen: 'Als Wolff stopt, twijfel ik over mijn toekomst'

Ferrari-topbaas Louis Camilleri heeft hier een duidelijke mening over. 'Ik denk dat iedereen die actief heeft meegewerkt op een belangrijke positie in een bepaald team de laatste jaren, automatisch last zou krijgen van belangenverstrengeling als hij of zij die mate van verantwoordelijkheid over de Formule 1 zou krijgen. Of dat nu alleen zo lijkt of echt zo is, dat maakt niet uit', vertelt hij aan Motorsportweek.

'Dit vind ik persoonlijk een slechte zaak. Als Mattia Binotto zich kandidaat zou stellen om Carey te vervangen, dan zou de rest van de paddock daar ook niet erg blij mee zijn. Dat is gewoon logisch. Als het zo ver komt, dan zullen we heel duidelijk stelling nemen bij de mensen van Liberty. Daarover zouden we een constructief gesprek hebben. Ons vetorecht is een laatste redmiddel.' Maar de CEO zegt duidelijk niet dat hij het gebruik daarvan zou schuwen. (Foto: Mercedes AMG F1)

Lees meer: Wolff hint op langer verblijf als teambaas Mercedes: 'Verwacht geen verrassingen'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws