Plooij zag weinig kansen voor Zandvoort: 'Ik dacht dat het nooit zou passen' Formule 1

Plooij zag weinig kansen voor Zandvoort: 'Ik dacht dat het nooit zou passen'

Door Maurits Kappetijn 15 december 2019 | 18:05


Jack Plooij was dolblij toen hij hoorde dat de Grand Prix van Nederland officieel doorging. De pitreporter van Ziggo Sport zag de komst van de Formule 1 naar Zandvoort somber in en dus kwam het 'verlossende belletje' als een opluchting.

Plooijs hoogtepunt van 2019 was naar eigen zeggen het definitief worden van de Nederlandse Grand Prix. 'Ik werd gebeld dat Zandvoort doorging en dat is toch wel mijn hoogtepunt', stelt Plooij in gesprek met Motorsport.com. 'Ik heb er namelijk sterk over getwijfeld. Ik dacht: 'Jongens, dat kan toch niet? Er moet nog zoveel gebeuren', maar toch is het goedgekomen. Ik kwam er vroeger veel en ik kon me niet voorstellen dat het hedendaagse circus er allemaal in past. Chapeau voor de mensen die het uiteindelijk gefikst hebben.'

GP Oostenrijk ook bovenaan lijstje

Op sportief vlak vond Plooij de Oostenrijkse Grand Prix er met kop en schouders bovenuit steken in 2019. Vooral vanwege de extra emotionele lading die de eerste overwinning van Honda en Red Bull met zich meebracht, was de overwinning van Max Verstappen in de Alpen een feestje.

'Het is misschien een beetje afgezaagd om te zeggen, maar het is wel zo. Het was een beetje een verhaal uit een jongensboek, toch?' Ik vond het fantastisch', verklaart Plooij. 'De overwinning was denk ik erg belangrijk voor Honda, je zag hun voorman zelfs huilen. Wellicht dat men daarna heeft besloten om langer in de Formule 1 door te gaan.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws