Vettel kijkt in de spiegel: 'Dit seizoen was een zesje waard' Formule 1

Vettel kijkt in de spiegel: 'Dit seizoen was een zesje waard'

Door Maurits Kappetijn 15 december 2019 | 19:56


Sebastian Vettel kende niet zijn beste seizoen uit zijn loopbaan en de Ferrari-coureur is dan ook zelfkritisch. Ferrari kon niet tippen aan Mercedes en bovendien was teamgenoot Charles Leclerc te snel voor de Duitser. Al met al is er genoeg stof om te evalueren.

Vettel zelf denkt dat 2019 niet bepaald zijn jaar was. 'Het is zeker geen 8, 9 of een 10. Ook geen 5, ik ga voor een 6', vertelt de meervoudig wereldkampioen als hij zijn eigen seizoen een cijfer moet geven. 'Daarmee moet je namelijk voorzichtig zijn, die uitspraken komen terug. Nee, het was niet heel slecht, maar ook niet goed.' 

'Kritiek werd te snel gegeven'

Afgelopen seizoen kreeg Vettel veel kritiek te verwerken, met name omdat hij vaak overklast werd door Leclerc. 'Maar soms gingen de verwijten wel heel ver. Iedereen mag zijn mening hebben, maar de manier waarop het de afgelopen maanden is gegaan is niet oké. Het is jammer dat men snel oordeelt zonder de achtergrond van een probleem te weten. Juist dat gebeurde veel te vaak', aldus de Duitser in gesprek met Speedweek.com. (Foto: Ferrari F1 Team)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws