Marko ziet het probleem bij Vettel: 'Dat heeft hij bij Red Bull geleerd' Formule 1

Marko ziet het probleem bij Vettel: 'Dat heeft hij bij Red Bull geleerd'

Door Ashna Beek 16 december 2019 | 08:57


Helmut Marko is dieper ingegaan op het Formule 1-seizoen van Sebastian Vettel. De Ferrari-coureur moest in 2019 genoegen nemen met slechts één overwinning en een vijfde plaats in het kampioenschap. 

Daarbij werd Vettel veelvuldig door zijn teamgenoot Charles Leclerc verslagen op de baan. Ook maakte de Ferrari-coureur dit seizoen enkele fouten op de baan en werd er hierdoor flink gespeculeerd over de toekomst van Vettel in de F1.

Als Helmut Marko de stelling 'Vettel behoort niet langer meer tot de beste drie F1-coureurs en Leclerc beheerst het psychologische spelletje beter' krijgt voorgelegd, verdedigt hij hem. 'Je mag hem nog niet afschrijven. Al kwam het misschien wel als een verrassing dat Leclerc gelijk zo snel was', zegt hij in gesprek met Motorsport-total.

'Ferrari bekend om hun politiek'

Ferrari staat bekend om een team waar veel politiek wordt bedreven en dat wordt door Marko nogmaals bevestigd. 'Natuurlijk is Ferrari bekend om hun politiek en Sebastian is waarschijnlijk te eerlijk op sommige momenten. Hij heeft bij Red Bull Racing geleerd om te zeggen waar het op staat. Maar nogmaals, ik wil hem nog niet afschrijven.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws