Ferrari brengt offers: 'Zodat de kleinere teams meer geld krijgen' Formule 1

Ferrari brengt offers: 'Zodat de kleinere teams meer geld krijgen'

Door Ashna Beek 16 december 2019 | 09:36


Ferrari-president Louis Camilleri zegt dat er opnieuw grote stappen zijn gemaakt om de toekomst van de Formule 1 veilig te stellen. Hoewel er nog geen nieuw akkoord is over het 'Concorde Agreement', wordt er progressie geboekt. 

'Ik denk dat er een aanzienlijke vooruitgang is geboekt', zegt Camilleri tegenover Reuters. 'Gezien onze status in de Formule 1, zijn wij hier om ervoor te zorgen dat de sport haar fundamentele DNA en haar vermogen om te blijven innoveren behoudt.'

De teams in de F1 krijgen na het akkoord te maken met een budgetplafond. Hierdoor kunnen teams volgens Camilleri 175 miljoen dollar per jaar spenderen. Daar zitten kosten als het salaris van de coureurs of marketingkosten niet bij inbegrepen. 

'De hoofdlijnen staan'

'We hebben in principe bepaalde offers gemaakt, zodat de kleinere teams meer geld krijgen. Ik denk dat dat vrij belangrijk is', zegt Camilleri hierover. 'We zijn er nog niet helemaal uit op veel details, maar de hoofdlijnen staan.'

Eerder werd al bekend dat Ferrari ook in het nieuwe 'Concorde Agreement' hun vetorecht behoudt. Hoewel het voor scheve gezichten kan zorgen bij andere F1-teams, maakt de Ferrari-president zich geen zorgen over de nieuwe regelgeving: 'Ik ben er vrij zeker van dat er een akkoord zal worden bereikt en rekening zal worden gehouden met ieders belangen.' (Foto: Ferrari F1 Media) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws