Russell ziet kansen door concurrenten: 'Ik zit op dezelfde weg als Leclerc' Formule 1

Russell ziet kansen door concurrenten: 'Ik zit op dezelfde weg als Leclerc'

Door Ashna Beek 16 december 2019 | 11:55


George Russell en Charles Leclerc hebben als junioren van dezelfde successen mogen genieten. Zo zijn ze allebei tot GP3 en F2 kampioen gekroond, maar in de Formule 1 komt Russel nog niet in de buurt bij de prestaties van de Ferrari-coureur. Toch ziet hij dit als iets positiefs voor zijn eigen carrière.

Zo wist Leclerc dit jaar voor het eerst pole position te behalen en een F1-race te winnen. Terwijl Russell daar met het team van Williams niet bij in de buurt kwam. Russell heeft in zijn debuut jaar nog geen punt weten te bemachtigen, terwijl Leclerc met 264 punten eindigde op een vierde plaats in het kampioenschap. 

Toch denkt de Williams-coureur dat hij nog steeds op dezelfde weg ligt als Leclerc. 'Ik sta feitelijk op precies dezelfde weg als Charles. Hij heeft de GP3 gewonnen, ik heb de GP3 gewonnen, hij heeft de F2 gewonnen, ik heb de F2 gewonnen', zegt Russell in gesprek met Motorsportweek. 'Nu heeft Charles de meeste poles en wint races. Alexander Albon laat ook zien wat hij kan, Lando Norris doet het ook goed. Ik ben blij voor deze jongens. Ik wil juist dat zij het goed doen, want als zij het goed doen is dat beter voor mij.'

'Tegen deze jongens heb ik het wél laten zien'

Russell denkt dat de resultaten van zijn jonge concurrenten ook goed zijn voor hem. 'Als mijn tijd is gekomen en ik mag onderhandelen, dan kan ik zeggen: 'Ik heb niet mijn volledige potentie kunnen laten zien, maar ik dat heb ik vorig jaar en dat jaar daarvoor tegen deze jongens wél gedaan en zij laten nu zien wat ze kunnen doen.' Als zij slecht zouden presteren zou ik niet hetzelfde krediet krijgen voor mijn prestaties in de F2.' (Foto: Williams F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws