Rossi: 'Hamilton denkt dat ik nog niet te oud ben voor de Formule 1' Formule 1

Rossi: 'Hamilton denkt dat ik nog niet te oud ben voor de Formule 1'

Door Christian Moerman 17 december 2019 | 15:37


Valentino Rossi speelt sinds de voertuigwissel met Lewis Hamilton in Valencia met de gedachte om ook de autosport maar eens uit te proberen. Hij heeft zelfs al een uitwisselingspartner in gedachten, de Italiaan zou maar al te graag bij Mercedes naast Hamilton in het stoeltje zitten.

'Lewis vertelde me dat ik niet te oud ben om Formule 1 te rijden. Helaas is de leeftijd een ingewikkeld verhaal. Stel dat (Valtteri, red.) Bottas met mij wilde onderhandelen en de Yamaha M1 naast Viñales (de teamgenoot van Rossi, red.) wilde rijden, dan zouden we in 2020 Hamilton en Rossi in de Formule 1 hebben en Bottas en Viñales in MotoGP', zegt de MotoGP-wereldkampioen lachend.

Andere autosportklassen komen in aanmerking

Maar niet alleen de Formule 1 trekt de interesse van Rossi volgens Marca: 'Ik was heel serieus toen ik zei dat ik na mijn MotoGP-carriere nog in het autoracen wil concurreren. Er zijn vijf of zes races per jaar die ik zou willen doen, zoals de 24 uur van Le Mans en de 24 uur van Spa-Francorchamps. Dit vind ik misschien wel de mooiste autoraces die er zijn. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws